top

Samarbejde og anerkendelse

En afgørende relation

Siden 2007 har Tigerens Rede haft et tæt og inspirerende samarbejde med Bhutan i det østlige Himalaya. En af de væsentligste begivenheder i dette samarbejde er den officielle anerkendelse af Anne Sophies store arbejde som spirituel lærer. Anerkendelsen kommer i 2019 som en naturlig forlængelse af Venerable Dorje Lopen Rinpoches besøg, Bhutans næstøverste åndelige overhoved, som fandt sted i juni 2016.

Velsignelse som et Taktsang til Vesten

I Bhutan findes et vigtigt kloster ved navn Taktsang, som betyder Tigerens Rede. Historien om dette kloster er tæt forbundet til to store buddhistiske lærere, Yeshe Tsogyal og Padmasambhava, som levede i det 8. århundrede. Yeshe Tsogyal og Padmasambhava arbejdede som et tantrisk par og var nøglepersoner i udbredelsen af buddhismen i Himalaya området. Tigerens Redes navnefællesskab med Taktsang i Bhutan understreger, at der også i Danmark findes et spirituelt Taktsang, hvor der arbejdes med avanceret meditation og tantra – men på nye præmisser, i en vestlig sammenhæng. Tigerens Rede i Danmark er således et Taktsang til Vesten.

I 2013 modtog Anne Sophie en skriftlig velsignelse fra Bhutans åndelige overhoved Je Khenpo. Velsignelsen udtrykker Je Khenpos glæde over eksistensen af Tigerens Rede, Taktsang Denmark.

Officiel anerkendelse fra Monastic Body of Bhutan

Anne Sophie modtager den officielle anerkendelse fra Venerable Dorje Lopen Rinpoche på vegne af Monastic Body of Bhutan (Bhutans Statslige Religions Kommission). Anerkendelsen stadfæster Anne Sophies store betydning som spirituel lærer i Vesten og den stærke karmiske forbindelse til den spirituelle lærer Yeshe Tsogyal, som manifesterer sig tydeligt i Anne Sophies arbejde og undervisning.

Anerkendelsen lægger vægt på den forunderlige forbindelse mellem Anne Sophie og Bhutan samt Buddha Dharmaen som gennemstrømmer hendes arbejde, på trods af at Anne Sophie ikke er buddhist.

testimonials

Der hvor du mediterer, er bjergene altid dækket af sne

LAMA TSEWANG RINZIN
Samarbejdet med Bhutan
2019 Anne Sophie modtager den officielle anerkendelse fra Venerable Dorje Lopen Rinpoche på vegne af Monastic Body of Bhutan.
2017 Lama Kuenzang deltager i den årlige festival på Tigerens Rede. Her giver han blandt andet belæringer om dødsprocessen.
2016 Tigerens Rede er vært for Venerable Dorje Lopen Rinpoche, som er Bhutans næstøverste åndelige overhoved. Besøget arrangeres i samarbejde med den bhutanesiske regering og dennes ambassade i Bruxelles. Venerable Dorje Lopen Rinpoche deltager blandt andet i to dialogarrangementer med biskop Peter Fischer Møller, IKONs formand Nicolaj Hørlyck og Anne Sophie Jørgensen.
2015 Anne Sophie Jørgensen og 15 elever fra Tigerens Rede rejser igen til Bhutan for at deltage i festivalen på klosteret Chodrak og for at udbygge de gode relationer til landet.
2014 Tigerens Rede er vært for tre spirituelle lærere fra Bhutan. De kommer for at udveksle spirituel undervisning.
2013 Anne Sophie Jørgensen og 15 elever fra Tigerens Rede rejser til Bhutan for at deltage i den årlige spirituelle festival på klosteret Chodrak.
2012 Anne Sophie Jørgensen rejser med sin partner Jukas Hamburger til Bhutan. De inviteres i audiens hos daværende premierminister Jigme Thinley.
2011 Lama Tshewang Rinzin og en tolk besøger Tigerens Rede. Han rejser rundt i Danmark og møder blandt andet daværende biskop Kjeld Holm.
2010 To elever rejser til Bhutan med en invitation til Lama Tshewang Rinzin om at besøge Tigerens Rede.
2007 Anne Sophie Jørgensen besøger Bhutan og knytter kontakt til Lama Tshewang Rinzin på klosteret Chodrak.
Et vigtigt brev

Anerkendelse

Anne Sophie modtager den officielle anerkendelse fra Venerable Dorje Lopen Rinpoche på vegne af Monastic Body of Bhutan (Bhutans Statslige Religions Kommission).

Anerkendelsen stadfæster Anne Sophies store betydning som spirituel lærer i Vesten og den stærke karmiske forbindelse til den spirituelle lærer Yeshe Tsogyal, som manifesterer sig tydeligt i Anne Sophies arbejde og undervisning.

Anerkendelsen lægger vægt på den forunderlige forbindelse mellem Anne Sophie og Bhutan samt Buddha Dharmaen som gennemstrømmer hendes arbejde, på trods af at Anne Sophie ikke er buddhist.

Perspektivet på Øst – Vest samarbejdet

Samarbejdet med Bhutan har været gensidigt frugtbart. I Bhutan kan man finde inspiration i en kultur, hvor spiritualitet og hverdag hænger uadskilleligt sammen. Ligeledes ser det ud til, at man i Bhutan finder håb for fremtiden ved at opleve at essensen fra buddhismen kan springe til andre steder i verden og få nye udtryk, som passer til den kultur og det samfund, den befinder sig i.